Kérdések és válaszok a redőnyök automatizálásával kapcsolatban

 
Minden redőnyt lehet motorizálni?
Főként alumínium redőnyt, de akár bizonyos új típusú műanyag redőnyöket, vagy régi fa redőnyöket is lehet motorizálni. Lényeg, hogy a redőny lamellák szélei oldal irányú elcsúszás ellen biztosítva legyenek.


 

Már van redőnyöm. Utólag is motorizálható?
Igen. Amennyiben redőnye megfelel az előző kérdésre megválaszolt típusok valamelyikének, akkor utólag is beszerelhető a motor. Ebben az esetben a motornak a telepítés helyén 230 V áramellátás szükséges.
 

Milyen és mekkora motor kell a redőnyhöz?
A motor méretét és errősségét ( teljesítményét) mindig a redőny mérete és redőny tengely átmérője határozza meg.

Mekkora redőny mérettől javasolt a motoros működtetés?
Alumínium redőny esetén 3,5 m2 -nél nagyobb méret esetén javasolt a motoros működtetés.

Miért érdemes a redőnyömet motorizálni?
Mert gyors és kényelmes. Ezáltal időt takarít meg, mert nem kell egyesével felhúzni és leengedi a redőnyöket.
Biztonságot nyújt! Amikor elmegy otthonról egyetlen gombnyomással leengedi az összes redőnyét, így védve otthonát a külső behatásoktól.
Amennyiben hosszabb ideig marad távol, használhat jelenlét szimulációt vagy véletlenszerű üzemmódot, így úgy tűnik, mintha " valaki minig lenne otthon".
És nem utolsó sorban pénzt takaríthat meg, mert a hőszigetelt alumínium redőny megfelelően programozott vezérlése által energiát spórolhat.

Mechaniukus vagy Electronikus motort válasszak?
A mechanikus motrok elterjedtek a piacon. Egyszerű motorok, egyszerű végbeállítással, nem rendelkeznek extra funkciókkal.

Az elekrtonikus motortok a jövő motorjai. Ezek a motorok már képesek automatikusan végállást felismerni, köztes pozíciót megjegyezni, akadályt érzékelni, rendelkezhetnek visszanyitó funkcióval, időkapcsolós távirányítóval.

Mit jelent az akadályérzékelő és a visszanyitó funkció?
Példa a mőküdésre le irányba:
Ön elindítja a redőnyt lefelé, de a redőny alatt marad a virágosláda. Amikor a redőny eléri az akadályt, azonnal leáll és a vésznyitó funkció által elindul felfelé 15-20 cm-t. Így szabaddá tette az akadályt.

Példa a működésre fel irányba:
Télen előfordul, hogy a leengedett redőny alsó záróléce odafagy az ablakpárkányhoz.
Ön elindítja a redőnyt felfelé, de az nem mozdul. A redőnypalást megfeszül és a motor azonnal leáll, majd a visszanyitó funkciónak köszönhetően visszaengedi a palástot az eredeti helyére, így tehermentesíti azt.

Mit jelent a köztes pozíció?
Ön tetszőlegesen beállíthat a két végálláspozíción kívül két tetszőleges pozíciót redőnyének, amit később bármikor használhat, bármikor küldheti a  redőnyét a beállított köztes pozícióra egy gombnyomásssal!

Minden jog fenntartva! © 2020 Molnár Árnyékolástechnika