Külső tokos műanyag redőnyök

A külsőtokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb redőnyrendszerek csoportjába tartoznak.
A redőnyök bármilyen típusú nyílászáró külső síkjára felszerelhetők.
A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsó sorban kedvező árát.
A redőnyök tokszerkezete horganyzott, gyárilag festett, fóliával ellátott acél vagy alumínium szalagból, az Ön által választott háromféle alakzat bármelyikére kerülhet kialakításra.
A 37mm hasznos magasságú, német típusú redőnylécek fényzáróak és széles színskálából választhatók. A redőnyléc kedvező tekeredési méretekkel rendelkezik, ezért nem szükséges nagy tokméret alkalmazása.

                                                         

Ez azért fontos, mert a nyílászárótól függően, a redőny tokszerkezetének egy része, a lakáson belülről nézve is látszódhat.

A redőnyöket két alaptípusra bonthatjuk.
A "Hagyományos" redőny esetében egy kiforrott, de alapjaiban egyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségeket magába rejtő rendszerről beszélhetünk, amely leginkább kedvező árával csalogatja megrendelőit.
A fentebb említett tokrendszert porlakkozott, acél oldalvég zárja le. A csapszeggel ellátott tengelyszerkezetre tekeredik fel a német típusú műanyag redőnyléc, melynek fém-, vagy műanyag betétes zárólécére külső ütközőt rögzítünk. Így akadályozzuk meg, hogy a felhúzás során a redőnyléc a tokszerkezetbe forduljon. 
Lefutóját kefézett kivitelben készítjük, a szél okozta rezgés zajának kiküszöbölése érdekében.


         
 
Az "Új típusú" redőny, külső megjelenését tekintve teljesen megegyezik az alumínium redőny formavilágával. Lefutója belsejében elhelyezett kefével a halkabb működést, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyed kezelést, míg az alumínium oldalvég és záróléc a hosszú élettartamot biztosítja a rendszernek. Az alumínium záróléc belsejében helyezzük el a kívülről nem látható rejtett ütközőt, mely a redőnypalást tokba fordulását akadályozza meg.

              

Az alumínium oldalvég nemcsak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de alkalmazásával lehetővé vált a szúnyoghálóval kombinált redőny kialakítása.
A redőnytokba épített szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezőbb választás, mint az
utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt, önálló mobil szúnyogháló.
Az extrudált kombinált lefutó gumikéderrel ellátott részében a redőnyléc, míg a kefével ellátott lefutó részében a szúnyogháló működtethető.
Az "Új típusú" redőny, új minőségi kategóriát állított fel a műanyag redőnyrendszerek családjában!

A redőnyök működtetése manuálisan, gurtni vagy zsinórzat alkalmazásával történhet.
Színük megválasztható a lakásbelső színkialakítását figyelembe véve.
A működtetés során "felesleges" gurtnit vagy zsinórzatot a begyűjtő automata rejti el.
Az automata egyedi igények szerint falba véshető kivitelben is megrendelhető cégünknél.Minden jog fenntartva! © 2020 Molnár Árnyékolástechnika