Szalagfüggönyök


A '90-es évek elejétől egyre inkább nagyobb népszerűséget vívott ki magának ez a típusú árnyékoló berendezés. Főbb alkalmazási területei főként irodák, bankok és egyéb olyan szolgáltatói és kereskedelmi létesítmények, ahol a nagy üvegfelülettel rendelkező nyílászárók árnyékolása a cél. 

                     

Természetesen az általunk forgalmazott szalagfüggöny lamellák színválasztéka lehetővé teszi a lakások belső enteriőrjéhez leginkább megfelelő lamella típus kiválasztását. 

A textilek fényáteresztő és fényzáró anyagból készülnek.

A fényzáró - általában PVC alapú - textilek kiválóan alkalmasak számítógéptermek és nedves, párás kereskedelmi helyiségek / cukrászdák, konyhák / belső munkaterületeinek árnyékolására.
A fényzáró textilek könnyen takaríthatók és karban tarthatók, míg a fényáteresztő textilek csak speciális eljárás útján tisztíthatók.

A lamellák elkészítése 127mm-es szélességben lehetséges.

A szalagfüggöny karnisok kétféle módon kerülhetnek elhelyezésre.
A hagyományos karnis az oldalfalra, vagy mennyezetre a padlóval párhuzamosan kerül felszerelésre.
A modern nyílászárók piacán egyre gyakrabban fordulnak elő a tetőtérben, ferde síkban elhelyezkedő ablak rendszerek. Ilyenkor a karnist úgy kell elhelyeznünk, hogy az a padló vonalához képest egy adott szöget zár be. Ezeknél a szalagfüggönyöknél a lamellákat egy szögtörő kardán elem köti a karnishoz. A lamellák fordításakor ez a kardán biztosítja a lamellák állandó függőleges helyzetét.Minden jog fenntartva! © 2020 Molnár Árnyékolástechnika