PRÉMIUM REDŐNYÖK

PRÉMIUM REDŐNYÖK

Ha Önnek magas elvárásai vannak a kényelemmel és a formavilággal kapcsolatosan, akkor van egy figyelemreméltó termékünk az Ön számára.

Ha Önnek magas elvárásai vannak a kényelemmel és a formavilággal kapcsolatosan, akkor van egy figyelemreméltó termékünk az Ön számára.

Mit kínálunk Önnek?

Az 55mm-es alumínium garázskapu profilok kiváló minősége optimális védelmet nyújt az időjárási és környezeti hatásoktól.

A szigetelő hab garantálja a redőnyök jó hő-, és hangszigetelését, növeli a redőnypalást stabilitását és hozzájárul a zajmentes működéshez.

Kényelem és biztonság a ROYAFLEX motoros működtetésnek és automatikus akadályfelismerő rendszerének köszönhetően

Az FCKW mentes, poliuretán habbal kitöltött alumínium profil széles színskálájával szinte minden homlokzathoz alkalmazható.

VAKOLHATÓ TOKOS REDŐNYÖK

Ezt a redőnytípust az újonnan épülő házaknál érdemes választani, hisz a redőnytok az áthidaló alá kerül beépítésre és utólagosan elvakolásra. E beépítési mód az alábbi előnyöket biztosítja az Ön számára: A vakolás után a redőnytok kívülről nem látható és a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé. A tokszerkezet hőhídmentes alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő. Fontos, hogy a beépítési rajzban megadott mélységi és magassági adatokat vegyék figyelembe az áthidalók kialakítása során, hisz a beépítés után a redőnytok heraklit rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie!

RÁÉPÍTHETŐ BELSŐ TOKOS REDŐNYÖK

Új ház építésénél és a régi nyílászárók cseréjénél egyaránt alkalmazható minden új típusú műanyag és fa nyílászáróhoz. E rendszer a régi belsőtokos redőnyök modernebb, továbbfejlesztett változata, hisz ez a tokszerkezet is belső szerelőnyílással rendelkezik. A ráépíthető redőnyök tokszerkezete általában a nyílászáró beépítésével együtt kerül ráépítésre a nyílászáró tetejére. A lefutósín az ablak külső síkjára kerül felszerelésre. A tokszerkezet ugyan műanyag, de a belsejében található szigetelésnek köszönhetően teljesen hőhídmentes szerkezet. A redőnyök szúnyoghálóval kombinált kivitelben is készíthetők.  A ráépíthető redőnyszekrény megrendelhető műanyag-, és alumínium palásttal valamint szúnyoghálóval kombinált kivitelben is. A gurtnis és zsinóros kezelés mellett a BECKER motorral és vezérléssel kombinált működtetési lehetőségek közül is választhat.

BELSŐ TOKOS FA és MŰANYAG REDŐNYÖK

A XX. század elején szinte elképzelhetetlen volt úgy házat építeni a nagyobb városokban, hogy a belsőtokos redőnyszekrényt ne építették volna be a nyílászáróval együtt. A redőnyszekrényhez természetesen fából készített faredőny palást tartozott. Új fapalást készítésével az eredeti beépítés jellegét tudjuk megőrizni. A palást kiváló minőségű, szárított csomómentes borovi fenyőből készül. A faredőny nagy előnye a kiváló hő-, és hangszigetelő képessége és a magas élettartam. Fontos szempont, hogy a fa természetes jellege barátságos környezetet teremt otthonunkban és lazúrfestékek alkalmazásával tetszőleges színűre festhető. A kialakított belső tokokba nem csak faredőny telepíthető, hanem műanyagból készült maxi redőnypalást is. A műanyag redőnylécből készült palást a faredőnyhöz képest kisebbre tekeredik, ezért a régi belső tokba gond nélkül telepíthető. A műanyag redőnypalást súlya könnyed kezelhetőséget biztosít.

KÜLSŐ TOKOS ALUMÍNIUM REDŐNYÖK

Az alumínium redőnyrendszer legnagyobb előnye, hogy a felhasznált anyagnak köszönhetően egy esztétikus, tökéletesen színtartó, hosszú élettartamú és hőhídmentes szerkezet készíthető, mely a nyílászáró védelmén kívül a lakás árnyékolásával kapcsolatos követelményeknek is maradéktalanul eleget tesz. Az energia a mai világban egyre drágább, így ennek megtartása egyre fontosabb szempont. A redőnyrendszerrel energiát is spórolhatunk meg! Az épületre kívülről felszerelt redőnyök a természet minden támadásának ki van téve, ezért a hagyományos lakkozás nem bírja sokáig. A nyers alumínium felületeket, a színt adó porlakkréteg felhordása után egy mattosodást gátló, vastag lakkréteggel látják el. E lakkrétegeket külön-külön égetik rá az alumínium felületre. Bármelyik tokrendszert is választja, a redőnyök zajmentes működését az extrudált eljárással készült, és kefével ellátott lefutó és záróléc tovább növeli. A záróléc belsejében helyezzük el a kívülről nem látható rejtett ütközőt, mely megakadályozza, hogy a redőnypalást a redőnytokba pörögjön.

KÜLSŐ TOKOS MŰANYAG REDŐNYÖK

A külsőtokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb redőnyrendszerek csoportjába tartoznak. A redőnyök bármilyen típusú nyílászáró külső síkjára felszerelhetők. A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsó sorban kedvező árát. A redőnyök tokszerkezete horganyzott, gyárilag festett, fóliával ellátott acél vagy alumínium szalagból, az Ön által választott háromféle alakzat bármelyikére kerülhet kialakításra. A 37mm hasznos magasságú, német típusú redőnylécek fényzáróak és széles színskálából választhatók. A redőnyléc kedvező tekeredési méretekkel rendelkezik, ezért nem szükséges nagy tokméret alkalmazása.

A redőnyöket két alaptípusra bonthatjuk. A „Hagyományos” redőny esetében egy kiforrott, de alapjaiban egyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségeket magába rejtő rendszerről beszélhetünk, amely leginkább kedvező árával csalogatja megrendelőit. A fentebb említett tokrendszert porlakkozott, acél oldalvég zárja le. A csapszeggel ellátott tengelyszerkezetre tekeredik fel a német típusú műanyag redőnyléc, melynek fém-, vagy műanyag betétes zárólécére külső ütközőt rögzítünk. Így akadályozzuk meg, hogy a felhúzás során a redőnyléc a tokszerkezetbe forduljon.  Lefutóját kefézett kivitelben készítjük, a szél okozta rezgés zajának kiküszöbölése érdekében.

Az „Új típusú” redőny, külső megjelenését tekintve teljesen megegyezik az alumínium redőny formavilágával. Lefutója belsejében elhelyezett kefével a halkabb működést, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyed kezelést, míg az alumínium oldalvég és záróléc a hosszú élettartamot biztosítja a rendszernek. Az alumínium záróléc belsejében helyezzük el a kívülről nem látható rejtett ütközőt, mely a redőnypalást tokba fordulását akadályozza meg.

Segíthetünk? Kérjen egyedi ajánlatot!